Bla bla...


Personen på bilden heter Anna M, någonting. Hon är domare i dansbandsgalan eller vad den heter. (Såg en del av reprisen i går natt, bara, so don't worry...)
Hoppas att detta är något ovanligt för mej. Att blogga om en frisyr alltså., men detta är iaf en frisyr jag skulle vilja ha. Om det över huvud taget är möjligt vet jag inte.. får ta reda på det...

/Sanna

Smile, and the world smiles back at you?

Är det så? Nja... Provar ibland, men det ger tveksamma resultat.
Var lättad och lycklig efter min heldag på skolan. Inte för att jag vet om jag åsadkom något. Var bara "tillfreds med världen just då"..
Sen blev jag av någon outgrundlig anledning arg efter och under träningen.. Fick lust att vara arg. Varför då? Hur knepigt är det inte att vilja vara arg? Om inte annat måste det var galet egoistiskt att ta ut nån slags inneboende ilska på någon eller några som abslut inte förtjänar det.
Får jobba på det!
/Sanna


Film

Funderar starkt på att göra en filmmapp där jag kommenterar filmer jag har sett, vilket visserligen inte är så många men i alla fall.. Aja, får återkomma i ärendet senare under dagen.
Dagen D btw. Idag får vi vår hemtenta. Den ska enligt inlämningsmappen på internet vara inlämnad senast de 30 oktober klockan 17.00! Jag kommer vara ett nervvrak i en vecka. Men jag tänker rocka! Ni som vet, miss u all!
//Sanna 

Lärare!?

Idag pratade jag med en väldigt inspirerande lärarstudent. Hon berättade lite om hur utbildningen är strukturerad osv. Just nu känns det som att det skulle vara galet kul att vara lärare på gymnasiet. Frågan är bara hur efterfrågade lärare verkligen är. Har hört att det är så mycket lärare som utbildas just nu...

Den här bilden är tagen av min bror. Vi sitter på, åh gud, nu minns jag inte riktigt, men tror att det heter Lilla Rödluvan, ligger i vart fall i Storlien och har beställt in pommes frites tallrikar. Övervägande delen av de övriga närvarande bjöd också på snygga grimaser, men jag misstänker att jag ite direkt skulle stiga i graderna om jag publicerade dem här :P.. Vill till Storlien och leka i snön! Gå upp tidigt för att koka gröt åt alla, klä på sig sina illaluktande kläder, dvs. underställ och dylikt, "väcka" mamma och pappa i bäddsoffan och klargöra att frukosten är serverad, käka, köpa liftkort och åka bräda. Åka hem till stugan en snabbis och fika varm oboj med vispgrädde. Åka ut i backen igen. Ni vet väl att man aldrig ska åk sista åket, så vi ser till att vi alltid bara åker näst sista åket ;). Sen komma hem, bli blöt om fötterna i hallen av all smält snö, värma sig lite, kanske hjälpa till med maten, såsa, spela lite kort, gå och "bada bastu". Komma hem och vara helt galet utmattad och hungrig så att man vill börja gråta. Saknar allt detta!
     



Visst finns det en seriös läraraspirant någon stans deep inside? :P
Tänker inte skriva "den bjuder jag på" som alla andra! :P

//Sanna

Paris i mitt hjärta!



Bilden är från Jean-Luc Godard's film  À Bout de Souffle (1960).
Jean-Paul Belmondo som Michel Poiccard och Jean Seberg som Patricia Franchini.

Blev Paris-inspirerad då jag efter min körlektion i princip hängde på låset Hemkök och köpte mej en baguette. Efter detta inköp traskade jag i lagom lugn takt mot skolan i härligt höstväder med lite vind, solsken och virvlande löv. Tingshuset hade, om det varit ungefär tre gånger så högt, förmodligen kunnat varit ett av Paris-husen i mitt huvud. När jag vände blicken ytterligare några grader uppåt såg jag sjukhuset som på inget sätt hjälpte till att förstärka min idylliska Paris-föreställningsvärld, men inte ens detta kunde få mig ur min tillfälliga trans! Saknade det franska språket, men va gör det, när man till och med lyckas skymta en "gatusopare", precis som i världens huvudstad? <3
(Ursäkta om jag låter hög som en hippie från 70-talet under detta parti :) )

Hur roligt är det inte att jag helt ovetandes under min Paris-inspirerade dag fick se den här filmen på skolan?
Bra var den dessutom. Den manliga huvudkaraktären gjorde idiotiska saker med sådan sälvklarhet att det bara inte gick att ogilla honom. Anledningen till att vi fick se just denna film var att denär en del av "den nya vågen" (för övrigt allt jag vet om den vågen). Skämt å sido, om jag har fattat det rätt gick den nya vågen ut på att bryta mot Hollywoods konvetioner, speciellt de cinematografiska, dvs. bland annat hur man filmar en scen, om man börjar med en etableringsbild och sedan "närmar" sig karaktären (som Hollywood) eller börjar med t.ex. en närbild och sedan presenterar sig vart det identifierade objektet befinner sig (ungerfär som Godard). Det handlade mycket om klippningen också.
Enligt vår grymma föreläsare (min åsikt iaf!) så ville Godard till skillnad från Hollywood att man skulle känna att det var en filmatiserad berättelse. Hollywood ville rycka med åskådarna. En misslycakd Hollywoodfilm får åskådaren att tänka "Hur har man gjort det här?". Hollowood vill få filmtittaren att sugas med, att vara där, i världen på filmduken.
Godard ville alltså med den lite skumma jump-cut-klippningen och det annorlunda sättet att etablera en scen, visa oss att det var en FILM, möjligtvis filmatiserad verklighet, men inte verklighet.

SE FILMEN!
Den är rolig, kläderna är underbara och huvudrollsinnehavarens mage är inte jobbig att lägga ögonen på, (Syns tyvärr bara i delar av den scen som typ tar upp en tredjedel av filmen :P)

Om Du orkat ta dej enda hit i denna text förtjänar du en applåd, *klapp klapp*!
Vill bara tillägga att jag inte är den mest tillförlitliga källan på detta område, men jag tror att jag har fattat rätt :P

Ahja, nu har ni fått se lite vad jag pysslar med om dagarna. :)
Intressant? Oja!
Av stor vikt? Njaejnajaej.... 

//Sanna
     

Paris i mitt hjärta!

2 gånger har jag besökt denna världens huvudstad. Hittills har inte jag funnit någon mer underbar stad.
Just nu sitter jag på skolan och inspirationen tog slut.
Tillfällig formsvacka bara, stay tuned, eller vad man säger, more to come...


Som Jack

Jag tänker lite på de där poliserna som förpassar min kreativitet till de mörkaste av hålor. De där kostymerade poliserna som granskar varje skymt av sprudlande idérikhet till dess minimala existens. Kreativiteren gäller inte bara sådant som att få till ett snyggt julkort eller skriva en bra text. Det handlar egentligen om allt jag tar mig för. Poliserna finns med överallt. Om inte drömmarna förintas så krymps de och modifieras för att passa i en trygg värld. 
Jag "safear" hela tiden och är så less på det. Less och rädd att jag kommer ångra det. Vakna upp som en sur 45-åring och gå runt och vara bitter över allt jag har missat. Samtidigt som jag vill fara i väg, långt bort från allt, så törs jag inte. 
Jag önskar att jag var en make-every-day-count-person, men jag törs inte. Jag är fångad av nuets jävla instuderingsfrågor, tvättider, dygnsrytmer och stress.

/Sanna  


Ups and Downs...

Jag har kommit frma till att det är under mina "gå och gräva ner mej i ett hål"-lowpoints som min verkliga kreativitet blossar upp. När jag är som mest nere, det är då alla de de där ruggit välformulerade tankarna växer som mögel i huvudet. Mögel är faktiskt en bra metafor i detta sammanhang. Jag mår inte bra av alla de där galna tankarna.
Sist jag var sådär low var jag faktiskt ite speciellt kreativ, eller jo kanske, men det jobbigaste är när man har en uppgift som gör att man måste begränsa sin kreativitet... Som tur var for jag på träning och blev på bättre humör! Heja endorfin!

Nu ska jag kolla lite på vad jag ska göra till våren. Huvva!

/Sanna


Blubb, blubb...

Camilla, jag är säker på att du rockade alldeles på egen hand :D!

Min kära bror fyller år i morgon. Eller, nej, idag.
Han ska få ett presentkort på bio.
Jag har skrivit ett brev till honom som jag är skeptisk till om han ska få alls...

Studierna går framåt iaf... Litteraturen är trevlig *peppar peppar* även om det går oerhört segt för mej att läsa den.
Jag känner i alla fall att jag har lär mej saker.

Äh, nu orkar jag inte skriva nåt mer. :P

/Sanna


RSS 2.0